Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma – edukativna radionica

Prijave za sudjelovanje na radionici su zatvorene!

Pozivamo Vas u Vinkovce i Vukovar na trodnevnu edukativnu radionicu o interpretaciji baštine za održivi razvoj turizma! Dođite i otkrijte kako možete unaprijediti svoja znanja i vještine iz područja interpretacije baštine i kreiranja doživljajnog kulturno-turističkog proizvoda, te svojim djelovanjem doprinijeti održivom razvoju naših lokalnih zajednica!

Mjesto: Hotel Slavonija, Vinkovci, Vukovar
Vrijeme: 28.-30.11.2019. (četvrtak-subota)

Razvoj održivog turizma jedan je od strateških ciljeva Republike Hrvatske pa tako i kontinentalnog dijela Hrvatske. Želimo li održivu i kvalitetnu budućnost, potrebno je educirati zajednicu koja tu živi. Kulturna i prirodna baština može predstavljati izvor i sredstvo za život zajednice, no da bi bilo održiva potrebno je ljude upoznati s alatima koji će im u tome pomoći. Upravo iz tog razloga Vinkovci i Vukovar domaćini su edukativne radionice „Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma“.

Organizatori radionice su Udruga turističkih vodiča grada Vukovara i Hrvatska udruga za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku, partneri na projektu „Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma“ koji je odobren za financiranje na natječaju Ministarstva turizma „Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2019“.

Radionica je namijenjena voditeljima i djelatnicima muzejskih ustanova i drugih ustanova u kulturi poput posjetiteljskih i interpretacijskih centara, turističkim vodičima i vodičima u zaštićenim područjima prirode, voditeljima turističkih zajednica, voditeljima turističkih agencija i svima koji žele saznati kako mogu vlastitim djelovanjem doprinijeti stvaranju održive destinacije, kreirajući posebne sadržaje i programe iz područja interpretacije prirodne i kulturne baštine i turizma doživljaja.

_________

Informacije o programu radionice, predavanjima i kotizaciji možete preuzeti ovdje (ažurirano 13. studenog 2019.).

Na radionicu se možete prijaviti ovdje. Prijave traju do 15. listopada 2019. ili do popunjenja mjesta.

Prednost pri odabiru sudionika radionice imaju članovi udruge Interpretirajmo Hrvatsku koji su podmirili troškove članarine za 2019. godinu. Kako platiti godišnju članarinu pogledajte ovdje.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Projekt “Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma” odobren je za financiranje na natječaju Ministarstva turizma, Javni natječaj za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu u 2019.