NOVOSTI

Interpretacija baštine kao alat za razvoj tematskih šetnji – održali smo seminar za turističke vodiče u Zadru

Što nakon obnove i uređenja baštinskog lokaliteta? Brojni projekti financirani iz EU fondova daju priliku hrvatskoj baštini za revitalizaciju, restauraciju, obnovu, opremanje i uređenje infrastrukture za posjetitelje. To su svakako prilike koje Hrvatskoj od pristupanja Europskoj uniji ne nedostaju, i ako se održivo planiraju, tada donose sasvim nove vrijednosti za turizam ali i lokalnu zajednicu koja ponovno otkriva značaj vlastitog baštinskog identiteta, u novom ruhu.

Više…

26.07.2021.

 

Oživljena povijest Splita i okolice:
Održana prva edukacija za kostimiranu interpretaciju baštine u Hrvatskoj

Nedavno smo u sklopu projekta Dalmacija storytelling destinacija Splitsko-dalmatinske županije organizirali edukaciju za kostimiranu interpretaciju baštine. Edukacija udruge Interpret Europe nastala je u suradnji s Markom Wallisom, osnivačem najstarije britanske tvrtke za kostimiranu povijesnu interpretaciju Past Pleasures Ltd.

Više…

23.11.2020.

 

Baština Splita za sva čula – Edukacija interpretacijskog vođenja IE za turističke vodiče Splita i okolice

U sunčanom Splitu nedavno je završila naša petodnevna edukacija za vodiče interpretatore. Certificiranu edukaciju europskog udruženja za interpretaciju baštine Interpret Europe organizirali smo u suradnji s Upravnim odjelom za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije u sklopu projekta Dalmacija storytelling destinacija.

Više…

28.10.2020.

 

Održana redovna godišnja skupština Udruge

Dana 21. veljače 2020. godine održana je treća Redovna izborna godišnja skupština Hrvatske udruge za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku.

Više…

22.02.2020.

 

Kako doprijeti do srca posjetitelja

Edukativna radionica o „Interpretaciji baštine za održivi razvoj turizma“ održana je u Vinkovcima i Vukovaru od 28. do 30.11.2019. U bogatom programu radionice sudjelovalo je više od 50 polaznika, djelatnika u kulturi i turizmu te studenata društvenih i humanističkih znanosti.

Više…

17.12.2019.

 

Interpretacija baštine za održivi razvoj turizma – edukativna radionica

Pozivamo Vas u Vinkovce i Vukovar na trodnevnu edukativnu radionicu o interpretaciji baštine za održivi razvoj turizma! Dođite i otkrijte kako možete unaprijediti svoja znanja i vještine iz područja interpretacije baštine i kreiranja doživljajnog kulturno-turističkog proizvoda, te svojim djelovanjem doprinijeti održivom razvoju naših lokalnih zajednica!

Više…

30.09.2019.

 

Otvorene prijave za sudjelovanje na certificiranom Interpret Europe treningu za interpretacijske trenere

Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na treningu „Certificirani interpretacijski trener“ iz edukacijskog programa Europske udruge za interpretaciju baštine – Interpret Europe. Trening će se održati od 25. do 27. studenog 2019. u Muzeju Slavonije u Osijeku a zajedno ga provode Interpret Europe i Muzej Slavonije. Udruga Interpretirajmo Hrvatsku u organizaciji ovog treninga sudjeluje kao partner za komunikaciju.

Više…

25.05.2019.

 

Jane’s Walk – grad iz perspektive šetača

Šetnje u sklopu programa Jane’s Walk potiču ljude da dijele priče o svojim susjedstvima, otkrivaju nevidljive aspekte svojih zajednica i koriste hodanje kao način povezivanja sa svojim susjedima. Kreiraju ih volonteri i besplatne su za sudionike. Može ih voditi svatko tko ima interes u susjedstvu u kojem živi, radi ili se druži. Šetnje ne uključuju nužno teme arhitekture i baštine, već nude osobniji pristup lokalnoj kulturi, društvenoj povijesti i pitanjima planiranja s kojima se suočavaju stanovnici.

Više…

19.04.2019.

 

Kako je prošao Interpret Europe trening za interpretacijskog vodiča u Šibeniku

U sklopu projekta „Interpretirajmo našu baštinu“, sufinanciranog od Ministarstva turizma, a u organizaciji Udruge turističkih vodiča “Mihovil” Šibenik i Interpretirajmo Hrvatsku – Interpret Croatia, u Šibeniku je od 14. do 19. siječnja održan tečaj za certificirane interpretacijske vodiče u organizaciji udruge Interpret Europe i trenerica Iva Silla i Janja Sivec.

Više…

01.04.2019.

 

Otvorene prijave za sudjelovanje na certificiranom Interpret Europe tečaju za interpretacijskog vodiča i radionici govornih vježbi za vodiče

Pozivamo Vas da se prijavite za sudjelovanje na treningu „Certificirani interpretacijski vodič“ iz programa Europske udruge za interpretaciju baštine – Interpret Europe i radionici govornih vježbi za vodiče za njegu i pravilnu upotrebu glasa.

Više…

09.11.2018.

 

Sudjelovanje na panel raspravi o interpretaciji kulturne  baštine Moslavine

U sklopu Dana europske baštine Udruga Prijatelji baštine iz Ivanić Grada, koja je ujedno i institucionalni član Hrvatske udruge za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku, organizirala je panel o interpretaciji kulturne baštine Moslavine. Naša članica Iva Čaleta Pleša sudjelovala je na panelu kao predstavnica udruge.

Više…

16.10.2018.

 

Interpretacija baštine i turizam doživljaja za održivi razvoj lokalnih zajednica – edukativna radionica

Interpretacija baštine i turizam doživljaja za održivi razvoj lokalnih zajednica – edukativna radionica

Pozivamo Vas u Šibenik na trodnevnu edukativnu radionicu o interpretaciji baštine i turizmu doživljaja! Dođite i otkrijte kako možete unaprijediti svoja znanja i vještine iz područja interpretacije baštine i kreiranja doživljajnog kulturno-turističkog proizvoda.

Više…

16.10.2018.

 

Predstavljamo novu koordinatoricu za komunikacijske aktivnosti

Meri Glumac živi na Lastovu gdje vodi Mezzomondo, obrt za turizam, ugostiteljstvo i dizajn čija vizija je održivi razvoj turizma temeljen na tradicijskim običajima i legendama!

Više…

12.09.2018.

 

Održana godišnja skupština Udruge

Dana 7. svibnja 2018. godine u Arheološkom muzeju u Zagrebu održana je redovna godišnja skupština Hrvatske udruge za interpretaciju baštine – Interpretirajmo Hrvatsku.

Više…

18.05.2018.

 

Uspješan završetak prve radionice o interpretaciji baštine

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, kao dobar primjer iz prakse interpretacije baštine, bio je domaćin i suorganizator Edukativne radionice o interpretaciji baštine, prve takve radionice koje provodi Hrvatska udruga za interpretaciju baštine Interpretirajmo Hrvatsku.

Više…

04.04.2017.

 

Popunjena mjesta za sudjelovanje na radionici

U ime suorganizatora: Hrvatske udruge za interpretaciju baštine, Centra za posjetitelje Ivanina kuća bajke i tvrtke Muze d.o.o. zahvaljujemo svima koji su se prijavili za sudjelovanje na radionici. S veseljem iščekujemo početak radionice! Vidimo se uskoro u Ogulinu!

Više…

20.03.2017.

 

Edukativna radionica o interpretaciji baštine

Edukativna radionica o interpretaciji baštine će se održati od 31.ožujka do 2. travnja 2017. godine u Ogulinu, u hotelu Frankopan. Radionica se održava uz potporu Ministarstva kulture, a suorganizatori su Ivanina kuće bajke, Hrvatska udruga interpretirajmo Hrvatsku i tvrtka Muze d.o.o.

Više…

07.03.2017.